top of page

SPŘÁTELENÉ STRÁNKY

NENECHTE SI UJÍT

Tvůrce svého vlastního ostrova štěstí

Aktualizováno: 3. 2. 2023



Pouze za předpokladu, že se svých světských potřeb, o kterých víš, že je mít sice můžeš, ale víš také, že je reálně nepotřebuješ, sebevědomě zříkáš a na prvním místě sebe zaměstnáváš péčí o své bližní v tom smyslu, že jim zprostředkováváš Poznání Buddhy, jsi šťastný.


Pokud jsi ale v tomto uvědomění příliš slabý a proto spíše inklinuješ k tomu, že sebe nejprve zaměstnáváš uspokojováním vlastních malicherných potřeb a o tom, že přednostně o své bližní pečuješ, jen sám sebe klameš, tato příčina vlastního sebeklamu má za následek, že jsi příliš přesycený a jako příliš přesycený jsi lenivý a jako lenivý v sobě nejsi schopen vybudit chuť k péči o své bližní. V tomto rozpoložení jsi pak nanicovatý.


Pokud si však uvědomuješ, že přesycenosti z toho všeho, co tento svět nabízí, tě šťastným reálně nečiní, že šťastným tě činí právě když sebe krotíš a ovládáš v tom smyslu, že před malichernými potřebami sebevědomě upřednostňuješ čestnou a upřímnou práci, která je v zájmu bytostí ostatních, které se také reálně věnuješ, má to za následek, že tyto bytosti vidí, že se jim věnuješ čestně a upřímně a ty to, že ony to vidí, vidíš také a právě tato skutečnost, ve které sám sebe odrážíš, tě samovolně, jako perpetuum mobile naplňuje spontánním štěstím.


To, že se sebevědomě rozhoduješ pro svou vlastní základní střídmost, je tedy NEZBYTNOSTÍ, protože bez ní postrádáš základní BDĚLOST, bez základní BDĚLOSTI postrádáš základní STŘÍZLIVOST a pokud jsi takto ztracený, není možné tento zamotaný kruh opustit.


Kouzlo a Koruna svého vlastního Sebeovládání je, že si ty malicherné potřeby, které tento svět nabízí, ve výsledku dovolit klidně můžeš, ale s tím rozdílem, že ty sám v sobě VÍŠ, že je mít MŮŽEŠ, ALE NEMUSÍŠ, to znamená, že jsi VĚTŠÍ než přání je vlastnit a mít, což tě na nich činí NEZÁVISLÝM. Pokud jsi sám k sobě čestný a upřímný a jsi v této praxi DŮSLEDNÝ, pak se učíš jak ovládat sám sebe, a kdo ovládá sám sebe, ten jedná nezávisle na vnějším světě, a kdo jedná nezávisle na vnějším světě, toho neovládá vnější svět, ten vnější svět ovládá.


Nikdo tě současně také nemůže nařknout z toho, jestli jsi dobrý, anebo špatný člověk, protože jedině ty VÍŠ, jak to máš a pokud Sám Sebe ovládáš, vidíš také všechny přízemní a omezené sklony bytostí, které se této praxi sebeovládání čestně a upřímně nevěnují, které proto samy sebe ovládnout nedokáží a které proto ani nemohou jinak, než že samy sebe omezují na sklony v bytostech ostatních vzbuzovat pocity viny a nedostatečnosti (jen proto, že si samy před sebou připadají provinilé a nedostatečné), aby z nich mohly učinit otroky, kteří mají uspokojovat jejich vlastní bezuzdnost. To je KARMA.


Jsi ochoten a posléze tedy schopen Sám Sebe tímto Kouzlem svého vlastního Štěstí Korunovat, nebo zůstaneš malicherným, rozmazleným a nešťastným dítětem? Pokud ano, neprodleně se zavaž službě Třem Klenotům, tj. Buddha, Dharma a Sangha a připoj se k:



VÝZVA K NASTOLENÍ CELOSVĚTOVÉHO MÍRU 🍀💜🌍


Každá bytost, která podléhá Nevědomosti (to jest absenci Poznání Buddhů) podléhá sklonům k Závisti a Žárlivosti. Taková bytost, která podléhá sklonům k Závisti a Žárlivosti, podléhá sklonům Chamtivosti. Taková bytost, která podléhá sklonům k Chamtivosti, podléhá sklonům k Nenávisti, kterou si právě na základě vlastních subjektivní Nevědomosti (to jest KARMY) nese ve svém SRDCI. Taková bytost, která si ve svém SRDCI nese Nenávist, podléhá sklonům k rozpoutání, vedení a udržování konfliktů na úrovni vztahů rodinných, sousedských, národních i mezinárodních. Z uvedeného jasně vyplývá, že proto, aby byl nastolen Celosvětový Mír, je zapotřebí srozumitelného výkladu Poznání Buddhů. Toto Poznání je zde nyní, v tomto Zlatém Věku, k dispozici:



anglická verze ZDE: https://youtu.be/bmzpEbc-fdM 🍀🍀🍀



anglická verze ZDE: https://youtu.be/Zwq7G78VM9U 💜


PDF verze k volnému stažení ZDE: https://www.srdce-dharmy.cz/lumir-laska


Příběh našeho Hlavního Patrona Vznešeného Buddhy Šákjamuniho zvaného GAUTAMA ZDE:


Křesťanský a buddhistický náhled sjednocen ZDE: https://www.srdce-dharmy.cz/post/kristus-je-buddha-stastny-zlaty-vek🔯☸️🕉️


Bytosti, které si přejí porozumět Poznání Buddhy do hloubky Uskutečnit své vlastní Osvícení v tomto svém jediném životě ZDE:

https://www.srdce-dharmy.cz/maitreya-buddha-sutra🇸🇰🇨🇿🌹🍀💜🌍🕉️


Takové bytosti, které shora uvedenému Poznání Buddhů neporozumí, podléhají na své vlastní subjektivní úrovni tomuto utrpení:


Ať vás ochota k přání všeho štěstí všem bytostem ostatním včetně sebe sama, respekt ke všem bytostem ostatním včetně sebe sama, ochota ke vzájemné úctě a vzájemnému porozumění neustále doprovázejí, ať jste si neustálou vzájemnou oporou!


Lumír Láska 💜 Buddha Maitreya






116 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

NADCHÁZEJÍCÍ UDÁLOSTI

V této chvíli nejsou žádné plánované události

ZÁSADNÍ ČLÁNKY

Srdce na hrad
2023-04-17_14-46-09.png
357342997_961549725060714_4643269125543198858_n.jpg
357342997_961549725060714_4643269125543198858_n.jpg
Srdce Dharmy aneb Návod k Sobě
bottom of page